Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μάγεψαν για τελευταία φορά το αθηναϊκό κοινό οι Scorpions


 Οι θρυλικοί «Σκορπιοί» εμφανίστηκαν, χθες το βράδυ, για τελευταία φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό, στα πλαίσια της τελευταίας...

istosblog.blogspot.com

περιοδείας τους, ανά τον κόσμο, με τίτλο “Get your sting and blackout” και αποθεώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Γιώργος Γάκης & The Troublemakers, ένα πενταμελές κλασικό μελωδικό rock σχήμα μαζί με τις Fortissimo, συγκρότημα αποτελούμενο από 4 γυναίκες που παίζουν βιολί. Τη σκυτάλη πριν την εμφάνιση των «Σκορπιών» πήραν οι Firewind.

Αφού τα support groups «ζέσταναν» τον κόσμο, η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει. Το ελληνικό κοινό που τόσα χρόνια τους λατρεύει (είναι γνωστό ότι οι Scorpions έχουν μεγάλο και «πιστό» fan club στην χώρα μας) τους επεφύλαξε μια υποδοχή ανάλογη του ονόματος τους. Ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας -η συναυλία ήταν sold out- ανέμενε την εμφάνιση τους. Ένα κοινό πολυσυλλεκτικό, αποτελούμενο από 16χρονα παιδιά μέχρι μεσήλικες, που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους. Το ίδιο κοινό που ξέσπασε σε ιαχές και χειροκροτήματα όταν ο Klaus Meine «εισέβαλε» στην σκηνή τρέχοντας, ενώ τον ακολουθούσαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Οι Klaus Meine, James Kottak, Pawel Maciwoda, Rudolf Schenker και Matthias Jabs, προσέφεραν στο κοινό μια τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία που είχε τα πάντα. Ρυθμό, ένταση, μελωδία, κίνηση και φώτα.

Οι αεικίνητοι, παρά τα 40 χρόνια καριέρας τους, «Σκορπιοί» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας πολλά «χιλιόμετρα» και εναλλάσσοντας τα «σόλο» τους στο μπροστινό μέρος της σκηνής, με κορυφαίο αυτό του ντράμερ James Kottak.

Χάρισαν έτσι τις μεγάλες τους επιτυχίες, όπως τα “Wind of change”, “Still loving you”, “Blackout” και “Send me an angel” (αλλά και νεότερα κομμάτια τους, όπως το “The zoo”), για τελευταία φορά στους Έλληνες fan τους.

Δώρισαν, όμως, και πολλές μπαγκέτες για drums, που πετούσαν κατά την διάρκεια της συναυλίας στους τυχερούς που βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος της αρένας. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς έδωσαν στον Klaus Meine μια ελληνική σημαία, την οποία αφού φόρεσε στην πλάτη του, την σήκωσε ψηλά και ύστερα την απέθεσε στο κεντρικό κομμάτι της σκηνής.

Τέλος, αφού καληνύχτισαν τον κόσμο που τους αποθέωνε και αποσύρθηκαν, γύρισαν ξανά στην σκηνή, μετά από απαίτηση του κοινού που τους φώναζε να επιστρέψουν, για να κλείσουν οριστικά την τελευταία τους εμφάνιση στην χώρα μας με ένα «δυνατό» “Rock you like a hurricane” και να "απογειώσουν" το κοινό με το ανκόρ τους.

Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά συγκροτήματα της Rock σκηνής, παγκοσμίως. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει 22 άλμπουμ, με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η πορεία, όμως, έφτασε στο τέλος της. «Μετά από 40 χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του Rock'n'Roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν» τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Klaus Meine, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου στις αρχές του χρόνου. Τι κι αν λοιπόν αυτή ήταν η τελευταία τους περιοδεία; Οι μουσική τους θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας τους είναι το Κίεβο της Ουκρανίας, στις 2 Νοεμβρίου


sarotico