Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Primera Division (video)

14η αγ.: "Στοπ" της Χετάφε στην Μπάρτσα, περίπατος το ντέρμπι για τη Ρεάλ
Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα από την Χετάφε και έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ, που λίγο νωρίτερα μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Ατλέτικο. Υψηλές πτήσεις και για τη Βαλένθια.
Οι πρωταθλητές υποτίμησαν την ομάδα της Μαδρίτης...

... και τελικά το πλήρωσαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 67', ο Χουάν Βαλέρα με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο "Αλφόνσο Πέρεθ".

και για τη Βαλένθια.



Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, οι "μπλαουγκράνα" προσπάθησαν να αντιδράσουν και μάλιστα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μέσι, όμως, το γκολ ακυρώθηκε -λανθασμένα- για οφ σάιντ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αργεντινός άσος είχε δοκάρι.


Στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" η Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε για να σπάσει μία αρνητική παράδοση 13 ετών και έδειξε να στέλνει το μήνυμά της στο 15', όταν ο Αντριάν συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ντιέγκο και έκανε το 0-1. Οι "ροχιμπλάνκος" δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμά τους και γρήγορα είδαν τη συμπολίτισσα να τους ισοφαρίζει και να μένει με παίκτη παραπάνω. Στο 21' ο Κουρτουά ανέτρεψε ως τελευταίος τον Μπενζεμά και ο Ρονάλντο δεν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το ημίχρονο βγήκε χωρίς άλλες απώλειες για την ομάδα του Μανθάνο, ωστόσο μόλις στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Ντι Μαρία έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Στο 61' ο Αργεντινός έδωσε τη θέση στο συμπατριώτη του Ιγκουαΐν και μαζί την μπαγκέτα του σκόρερ. Τρία λεπτά μετά έγινε το 3-1 (σ.σ συνέβαλλε και ο Γοδίν) και το παιχνίδι έπαψε να έχει ενδιαφέρον. Ο Ουρουγουανός αμυντικός ολοκλήρωσε το κακό του παιχνίδι στο 81', όταν αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης. Ο Ρονάλντο έστησε και πάλι την μπάλα στην άσπρη βούλα και σφράγισε το 4-1 με το 16ο εφετινό του τέρμα.


     
Με εξαίρεση την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης η Βαλένθια δεν πετά βαθμούς τον τελευταίο καιρό. Στο πρώτο παιχνίδι της 14ης ημέρας δυσκολεύτηκε, αλλά ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Λίγες ημέρες μετά την εφτάρα επί της Γκενκ η ομάδα του Ουνάι Εμερί πήρε προβάδισμα στο 20’ με ωραίο σουτ του Ζόνας έξω από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες για το 1-1 στο πρώτο μέρος. Στην πρώτη βρήκαν σε ετοιμότητα τον Ντιέγκο Άλβες και στη δεύτερη ο Ντελίμπασιτς είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι. Αποτέλεσμα ωραίου συνδυασμού το 0-2, με τον Τίνο Κόστα να μετατρέπει σε γκολ το 1-2 των Ματιέ και Φενγκουλί. Στο 84’ ο Ταμούδο χρησιμοποίησε το χέρι του για να πάρει την μπάλα, δεν έγινε αντιληπτός από τον διαιτητή της αναμέτρησης και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα (1-2). Η Ράγιο κυνήγησε ως το τέλος το βαθμό και στο 94’ ο Τίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει.


Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής
Σάββατο  26/11
Ράγιο Βαγεκάνο – Βαλένθια 1-2
(84’ Ταμούδο – 20’ Ζόνας, 56’ Τ. Κόστα)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1
(21', 82' πεν. Ρονάλντο, 48' Ντι Μαρία, 64' Ιγκουαΐν - 15' Αντριάν)
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 1-0
(67' Βαλέρα)
Κυριακή 27/11
Μπέτις – Σοσιεδάδ (13:00)
Λεβάντε – Σπόρτινγκ Χιχόν (17:00)
Μαγιόρκα – Σανταντέρ (19:00)
Εσπανιόλ – Οσασούνα (19:00)
Ατλέτικ Μπιλμπάο – Γρανάδα (20:45)
Σαραγόσα – Σεβίλλη (22:30)
Δευτέρα 28/11
Μάλαγα – Βιγιαρεάλ (22:00)


contra.gr