Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νορβηγία - Ελλάδα 2-3 (video)

Από Euro... καλοκαίρι

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Euro, η Εθνική νίκησε τη Νορβηγία στο Όσλο και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της πρεμιέρας στα προκριματικά του Μουντιάλ...
... με τη Λετονία (07/09). Τοροσίδης, Κ.Παπαδόπουλος και Μήτρογλου τα γκολ του διπλού.

Το φιλικό στο "Ούλεβαλ" δεν ήταν από τα βαρετά εκείνα ματς που γίνονται συνήθως τέτοια εποχή μεταξύ εθνικό συγκροτημάτων. Κάθε άλλο. Βοήθησε σε αυτό το γρήγορο γκολ που πέτυχε με σέντρα - σουτ ο Τοροσίδης στο 7', με τη βοήθεια και του γκολκίπερ Γιαρστάιν.

Εκεί έγινε η αρχή. Γιατί λίγο μετά στο 11', ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0 της Ελλάδας, ενώ η Νορβηγία μείωσε αμέσως, στο 14', μετά το τυχερό σουτ του Χάγκελαντ που βρήκε στον Μανιάτη και ξεγέλασε τον Καρνέζη.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήρε εξ αρχής τέτοια μορφή, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Καμία εκ των δύο ομάδων ήθελε να ηττηθεί και μόχθησε στο γήπεδο για το καλύτερο. Χαρακτηριστικές οι εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες του Φορτούνη στο 36' (πλασέ πάνω στον τερματοφύλακα) και του Αμπντελαουέ στο 37' (κεφαλιά στο δοκάρι).

Μόνο που η ποιοτική Ελλάδα είχε περισσότερες ιδέες, τις οποίες με εκτελεστή τον "κάπτεν" Κατσουράνη, υλοποίησε στο χορτάρι. Η παρουσία του Μήτρογλου αντί του Σαμαρά στο δεύτερο ημίχρονο χάρισε ακόμη περισσότερη οντότητα στην επίθεση της Εθνικής και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Έχασε μεν το εύκολο ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού στο 53' (απελπιστικά μόνος), έβαλε όμως το δύσκολο στο 57'.

Ο Ρίσε στο 75' απάντησε μ' ένα εξίσου ωραίο σε εκτέλεση γκολ και εκεί γράφηκε το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης, αφού οι αλλαγές ήταν πολλές και κάποια στιγμή ο ρυθμός έπεσε. Οι Νορβηγοί είχαν περισσότερες δυνάμεις και διάθεση για τρέξιμο στο τελευταίο τέταρτο, αλλά ο Καρνέζης έπαιξε κι αυτός το ρόλο του για να κρατήσει το συγκρότημα του Σάντος τη νίκη.

Οι συνθέσεις

Νορβηγία: Γιαρστάιν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ (37' Ρόγκνε), Χάνγκελαντ, Ρίσε, Χένρικσεν (46' Άικρεμ), Νορντβάιτ, Ελγιουνούσι, Πέντερσεν (46' Γκριντχάιμ), Χούσεκλεπ (63' Σέντερλουντ), Αμπντελαουέ (63' Μπράατεν)

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος (81' Σιόβας), Τζιόλης (81' Δημούτσος), Μανιάτης (46' Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (70' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Σαμαράς (46' Μήτρογλου)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου