Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 162 «ναι»

Μετά την τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων
Με τον «αέρα» της ψήφου εμπιστοσύνης μεταβαίνει στο κρίσιμο σημερινό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης...
...Με 162 «ναι», 137 «όχι» και μία απουσία, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ολοκληρώθηκε έτσι μία τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, κατά την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίασαν τις θέσεις και τους στόχους τους.

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων είχε ανοίξει με την πρωτολογία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι τόνοι ανέβηκαν μόνο κατά την τελευταία ημέρα της διαδικασίας, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον ότι παραμένει δεμένος στο άρμα της κυρίας Μέρκελ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Να στείλουμε στον Αμερικανό πρόεδρο τη σημερινή ομιλία Σαμαρά, για να καταλάβει τι ζητάει η κυρία Μέρκελ».

Πλέον, η ελληνική κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του της ευρωζώνης την πρόταση της Αθήνας για πρόγραμμα-«γέφυρα» με συγκεκριμένους όρους.

«Ζητάμε χρόνο και χώρο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, εξηγώντας ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει πίσω στα αιτήματά της, τα οποία θεωρεί δίκαια.

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα του για τη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά «όλη η Ελλάδα».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου