Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Θύελλα αντιδράσεων στη ΝΔ για τη σκληρή ανακοίνωση του ΕΛΚ

Εγκρίθηκε από την ηγεσία του κόμματος

Σειρά αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αιχμηρή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση...
... είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε στο twitter το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ.

Η αρχή είχε γίνει από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής  Δημήτρη Σιούφα που χαρακτήρισε ατυχέστατη την αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία, με το οποίο οι ευρωπαίοι κεντροδεξιοί ηγέτες καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά».

«Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ» σημείωσε ο κ. Σιούφας και συνέχισε: «Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αποδοχή του ψηφίσματος με δύο, αναρτήσεις του στο twitter. «Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία» ήταν το πρώτο tweet και το δεύτερο ήταν: «Όταν το ΕΛΚ απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση».

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον κ. Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου