Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Πετρόπουλος: 8 στους 10 επαγγελματίες πληρώνουν λιγότερα - Η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ έχει αυξηθεί

Θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είπε
Έχουμε εισπράξει εισφορές από το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών, υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός.
Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ...

... και καλύτερα αποτελέσματα για το 2017 προέβλεψε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%.

Διέψευσε δημοσίευμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες επιστροφές λόγω αυξημένων υπολογισμών σε 400.000 ασφαλισμένους λέγοντας ότι «δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός». Τόνισε ότι πλέον με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται -έχει πέσει κατά 4%- ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές - 158 ευρώ- και το 90% των αγροτών 78 ευρώ. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθύμισε πως το 2019 η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

Ο Τάσος Πετρόπουλος είπε, τέλος, πως από τις 3 Αυγούστου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς τράπεζες και Δημόσιο.πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου