Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός-Τότεναμ 1-1 (video)

Θύμισε… πρέσβη

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημεία ζωής, μετά τα απανωτά σοκ των τελευταίων ημερών, έβγαλε πάθος και θέληση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και επανήλθε στο παιχνίδι με την πανίσχυρη Τότεναμ, υποχρεώνοντάς τη σε ισοπαλία (1-1)...
... για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Με την παρουσία τους εντός του αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες του Φερέιρα, θύμισαν στο δεύτερο -κυρίως- ημίχρονο κάτι από τον παλιό καλό Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Εδειξαν πως πράγματι χρειάζονταν ένα δυνατό ηλεκτροσόκ για να συνέλθουν, να ξεσπάσουν και να δείξουν πως αξίζουν να φορούν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, αυτή που χτύπησε δυνατά με το χέρι του ο Τοτσέ τη στιγμή που πανηγύριζε την ισοφάριση.

Αυτό το «ηλεκτροσόκ» ήρθε απέναντι στην Τότεναμ, όπου το «τριφύλλι» έβγαλε πάθος κι ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, «πάτησε» τους Λονδρέζους στο δεύτερο ημίχρονο και τους υποχρέωσε σε ισοπαλία, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί οι «πράσινοι» στις λεπτομέρειες θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα και τη νίκη, σε ένα ματς που έγινε στη σκιά της αποχώρησης του Κώστα Κατσουράνη και της εσωστρέφειας μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και τις κάκιστες εμφανίσεις…

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τουλάχιστον το αρνητικό κλίμα που υπήρχε γύρω από την ομάδα τις τελευταίες ημέρες, θύμισε στον κόσμο του – που ήταν συγκλονιστικός και πάλι στο ΟΑΚΑ – τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του παρελθόντος και έδειξε ότι έχει σφυγμό αφήνοντας πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον. Το βαθμολογικό όφελος βέβαια για τους «πράσινους» δεν ήταν το μεγαλύτερο δυνατό, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάρει, όμως τα περιθώρια πρόκρισης παραμένουν ανοικτά, αφού η Λάτσιο κράτησε την Μάριμπορ στους τρεις βαθμούς, η Τότεναμ έφτασε τους δύο και ακόμα παίζονται τα πάντα. Ψυχολογικά και αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε τουλάχιστον να αποδείξει ότι δεν έχει τελειώσει, πριν καν αρχίσει, η σεζόν.

Αλλαγές από τον Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-2-1 και τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Ο Βύντρα κάλυψε το αριστερό άκρο κι ο Σεϊταρίδης το δεξί, με τον Τριανταφυλλόπουλο στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο να είναι ο παρτενέρ του Πίντο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Βιτόλο, Ζέκα και Μαρίνος, με τον Χριστοδουλόπουλο να κινείται στο αριστερό άκρο και τον Κουίνσι στο δεξί, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Αντρέ Βίλας Μπόας, είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ούγκο Γιορίς και τους Βερτόγκεν, Κάουλκερ, Ντόουσον και Γουόκερ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Σε ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Ντεμπελέ και Χάντλστοουν, με τους Μπέιλ, Ντέμπσι και Λένον να κινούνται πίσω από τον Ζερμέν Ντεφόε που έπαιξε σε ρόλο «φουνταριστού».

Ορεξάτη Τότεναμ, άνευρος Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Άγγλους να θέλουν από νωρίς να δείξουν ποιος θα είναι το… αφεντικό στο ΟΑΚΑ. Με την ποιότητα των Μπέιλ και Ντεφόε να κάνει τη διαφορά, η Τότεναμ προσπάθησε να γίνει απειλητική από την αρχή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να βρει τους διαδρόμους να δράσει προς την περιοχή του Καρνέζη, καθώς ο Παναθηναϊκός αμυντικά τουλάχιστον έδειχνε να πατά σχετικά καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Τα «σπιρούνια» είχαν ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην αριστερή τους πτέρυγα όπου ο Μπέιλ «έπεφτε» πάνω στον Σεϊταρίδη, αν και ο έμπειρος μπακ του Παναθηναϊκού περιόρισε κατά πολύ τον σταρ των Άγγλων, πλην περιπτώσεων όπου τη διαφορά έκανε ξεκάθαρα η ταχύτητα. Το πρόβλημα του «τριφυλλιού» ήταν ξανά εμφανές και είχε να κάνει με τη δημιουργία παιχνιδιού, την ώρα που η ομάδα του Βίλας Μπόας είχε αρχίσει να απειλεί με τα σουτ των Λένον και Μπέιλ, συν μια καλή εκτέλεση φάουλ του Βερτόγκεν.

Οι «πράσινοι» είχαν κάποιες επιθετικές εξάρσεις, με τον Κουίνσι να προσπαθεί να «τρυπήσει» με κούρσες την άμυνα των «σπιρουνιών» και τον Σεϊταρίδη να κάνει δυο καλές σέντρες από τα δεξιά, όμως μέχρι εκεί. Το παιχνίδι έδειχνε ιδιαίτερα κλειστό και δεν φαινόταν πως θα ξεφύγει από το… μηδέν στο πρώτο μέρος, ώσπου τη διαφορά έκανε μια στημένη μπάλα για τους Άγγλους. Στο 35’ ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε… στον ύπνο από τον Ντόουσον και η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στο βάθος της εστίας του Καρνέζη για το προβάδισμα της Τότεναμ στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα, οι Λονδρέζοι πλησίασαν άλλες δυο φορές κοντά στο γκολ όμως ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού είχε τις απαντήσεις, την ώρα που η κωλυσιεργία στη δημιουργία του παιχνιδιού και τα αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή από τους ποδοσφαιριστές του Φερέιρα, έφεραν αρκετή δυσφορία στην εξέδρα ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου…

Άλλαξε πρόσωπο με Σισοκό

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να κάνει την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο. Έτσι, απέσυρε τον Στέργο Μαρίνο και πέρασε στη θέση του τον Ιμπραΐμ Σισοκό, με τον Ιβοριανό μέσο να είναι ιδιαίτερα κινητικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συμμετοχής του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γίνει αρκετά καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Γιορίς, κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση στο πρώτο μέρος.

Οι «πράσινοι» έφταναν πολύ πιο συχνά στα καρέ της Τότεναμ, προσπάθησαν να φτάσουν στην… πηγή, ωστόσο και πάλι η πολύ μεγάλη φάση απουσίαζε. Οι Λονδρέζοι από την πλευρά τους έδειξαν να «κάθονται» στο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει, αν και δεν έχασαν την ευκαιρία να απειλήσουν σε δυο περιπτώσεις, μια με ένα εξαιρετικό σουτ του Μπέιλ και τη δεύτερη με δυνατό σουτ του Ντεφόε που κόντραρε στα σώματα και κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Καρνέζη.

Η απάντηση του Τοτσέ!

Τα λεπτά κυλούσαν στο ΟΑΚΑ κι η Τότεναμ έδειχνε αρκετά… αλαζονική απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έψαχνε με όσες δυνάμεις είχαν οι παίκτες του την ισοφάριση, κάτι που πλήρωσε στο 78’ του αγώνα. Ο Σεϊταρίδης είχε γίνει κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Τοτσέ κι ο Ισπανός με υπερπροσπάθεια στο σπριντ κι όμορφη προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς για την ισοφάριση και το ξέσπασμα της εξέδρας στο ΟΑΚΑ!

Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ήταν πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και τη νίκη. Οι «πράσινοι» έδειξαν αστείρευτο πάθος, κατέθεσαν και την ψυχή τους στο χορτάρι για την ανατροπή αλλά τα… χάλασαν στις λεπτομέρειες. Αυτό που κρατάει ωστόσο στο φινάλε η ομάδα του Φερέιρα, είναι η εξαιρετική της εμφάνιση, η στήριξη του κόσμου και το πολύ θερμό χειροκρότημα στο φινάλε του παιχνιδιού απέναντι στους Λονδρέζους…

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90'+ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85' Μαυρίας), Τοτσέ.
Τότεναμ: Λιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Κόλκερ, Βερτόνγκεν, Ντεμπελέ, Χαντλστόουν (81' Σάντρο), Λένον (76' Τάουνσεντ), Ντέμπσεϊ (66' Σίγκουρτσόν), Μπέιλ, Ντεφό.








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου