Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» η απάντηση της Άμεσης Δράσης στην 28χρονη

Άγιοι Ανάργυροι

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο,...όταν η νεαρή τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. για να ζητήσει περιπολικό να την συνοδεύσει, ο τηλεφωνητής της απάντησε: «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η 28χρονη Κυριακή μόλις βγήκε από το Αστυνομικό Τμήμα, κάλεσε την άμεση δράση για να ζητήσει περιπολικό, όπως την συμβούλευσαν λίγο πριν οι αστυνομικοί, για να την συνοδεύσει σπίτι της.

Δευτερόλεπτα αργότερα δέχτηκε την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να τα ακούει αυτά ζωντανά.


«Ούτε σε εμένα αρέσει η απάντηση του αστυνομικού», λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

Την φράση του αστυνομικού στην 28χρονη που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί», σχολίασε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
  • «Ούτε σε εμένα άρεσε η άμεση απάντηση του αστυνομικού», «ίσως μπορούσε να απαντήσει με πιο ευγενικό τρόπο», δήλωσε η κ. Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.
Διευκρίνισε ότι οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος λειτουργούσαν και πως όλα τα υλικά έχουν σταλεί ήδη από χθες στον Εισαγγελέα.

«Δεν έχει τίποτα να κρύψει η ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε και διαβεβαίωσε πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Νέες αποκαλύψεις

Στο μεταξύ, σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το βίαιο παρελθόν του δράστη της στυγερής δολοφονίας της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Τα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος του θύματος είχε κάνει γνωστά ήδη από την Τρίτη (2/4) η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, με συγγενικά πρόσωπα να αποκαλύπτουν σήμερα (3/4) πως η 28χρονη είχε μάλιστα αποβάλει πριν από δύο χρόνια, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον 39χρονο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεαρή γυναίκα που έπεσε νεκρή μετά από πέντε μαχαιριές, είχε μείνει έγκυος πριν από δύο χρόνια, ωστόσο φέρεται να απέβαλε από τα χτυπήματα που της είχε καταφέρει ο 39χρονος τότε σύντροφος της.
  • Το θύμα, σύμφωνα με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του, φέρεται τότε να είχε κακοποιηθεί με σκοπό την αποβολή.
Τέσσερα χρόνια πριν, το 2020, η 28χρονη είχε καταθέσει μήνυση για βιαιοπραγία και βιασμό και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να προστατευθεί από τον άνθρωπο που τελικά της αφαίρεσε τη ζωή. Η υπόθεση, όμως, εν τέλει δεν έφτασε μέχρι το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο δράστης εξακολουθούσε να την κακοποιεί.

Ο 39χρονος όμως ήταν γνωστός στις Αρχές και είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Συγκεκριμένα, το 2019 είχε συλληφθεί για σωματική βλάβη και το 2020 για ναρκωτικά.

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Ο δράστης αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί την Πέμπτη (4/4), την ίδια ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του θύματος μιας ακόμη γυναικοκτονίας.

Εισαγγελική παρέμβαση και ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών

Η νέα αυτή γυναικοκτονία έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε κοινωνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο τόσο για την αγριότητά της, όσο και για το το γεγονός ότι ένα τέτοιο έγκλημα έγινε τόσο κοντά στο αστυνομικό τμήμα και ενώ το θύμα είχε ζητήσει την συνοδεία περιπολικού για να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι της. Την άρνηση στο αίτημα αυτό ακολούθησε η εν ψυχρώ δολοφονία της.

Για τις ευθύνες που βαρύνουν τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική παρέμβαση αλλά και διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



πηγή-www.cnn.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου