Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ρωσία 80-71 (video)

So far, so good

Χαμόγελα στην Εθνική για το 2/2 στο Ευρωμπάσκετ. Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή. Τι κρατά και τι πρέπει να προσέξει εν όψει Τουρκίας η ομάδα του Τρινκιέρι. Αισιοδοξία για Σπανούλη.
Μπορεί το...
... «αρχή είναι το ήμισυ του παντός» να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα… ψέματα που έχουν καθιερωθεί ως ρήσεις, αλλά το γεγονός ότι η Εθνική πέρασε δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις τα πρώτα της εμπόδια στο Ευρωμπάσκετ είναι κάτι που φέρνει χαμόγελα. Γιατί μπορεί η ελληνική ομάδα να μην έκανε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο, κερδίζοντας την αδύναμη Σουηδία και την ελλιπέστατη Ρωσία, αλλά αυτό ΔΕΝ το έπραξαν πολλά άλλα φαβορί: οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Τούρκοι, οι Λιθουανοί…

Το κέρδος για την Εθνική, συνεπώς, είναι ότι δεν είχε απώλειες. Ασφαλώς όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Ακόμη κι αυτός ο στόχος της πρόκρισης στη δεύτερη φάση δεν είναι εξασφαλισμένος. Όχι όσο μπροστά μας υπάρχει ένα τριήμερο-«φωτιά», απέναντι στην Τουρκία που το Σαββατόβραδο θα παίζει για τη… ζωή της, απέναντι στην Ιταλία που το απόγευμα της Κυριακής θα παίζει ξανά… στο σπίτι της, αλλά κι απέναντι στη Φινλανδία που το μεσημεράκι της Δευτέρας θα παίζει για την υπέρβαση.

Ανάσες και… Σπανούλης
Η Παρασκευή είναι η μέρα για τις πρώτες ανάσες στην Εθνική. Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει και ο Αντρέα Τρινκιέρι επέλεξε να αφήσει ελεύθερο το πρωινό στους διεθνείς, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Το μενού περιλαμβάνει αρχικά συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι κι εν συνεχεία απογευματινή προπόνηση που δεν θα γίνει στο κλειστό του Κόπερ («Μπονίφικα Αρένα»), αλλά σε ένα βοηθητικό γήπεδο πλησίον του ξενοδοχείου της ελληνικής ομάδας.

Παράλληλα, θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη μετά το διάστρεμμα που υπέστη. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό, ο ίδιος εμφανιζόταν καθησυχαστικός για το επερχόμενο ματς με την Τουρκία, αλλά όλοι περιμένουν τις εξετάσεις που θα του γίνουν την Παρασκευή. Πάντως όσοι ξέρουν καλά τον Kill Bill είναι βέβαιοι πως… δεν το χάνει με τίποτα το παιχνίδι.

Ελλάδα-Ρωσία 80-71 Τα highlights




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου