Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

«Υπάρχουν όρια στη λιτότητα»

FT: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να συμβιβαστεί με την Αθήνα

Πιέσεις σε ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμού με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times...
...Επικαλούμενο ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους, το δημοσίευμα αναφέρει πως το επιτελείο του αμερικανού προέδρου πιέζει τους ηγέτες της ευρωζώνης να επιδιώξουν συμβιβασμό με την Αθήνα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι το αντίθετο θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία.

«Αυτή είναι μια συζήτηση που έχουμε με ορισμένους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πρωτοβουλία, δεν νομίζω πως η στάση μας έχει αλλάξει, όμως αυτό που έχει αλλάξει είναι πως ξαφνικά η κατάσταση στην Ελλάδα φαντάζει πολύ πιο προβληματική», δήλωσε στους FT ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

«Δεν προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε... έχουμε συμβουλεύσει όλες τις πλευρές πως χρειάζεται κάποιος συμβιβασμός από όλους. Υπάρχουν όρια στο πόση λιτότητα μπορεί να αντέξει μια κοινωνία», συμπλήρωσε στους FT ο αμερικανός αξιωματούχος, τη στιγμή που η Ευρώπη – και ιδιαίτερα η Γερμανία – μοιάζουν αποφασισμένες να τηρήσουν σκληρή διαπραγματευτική γραμμή έναντι της Αθήνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών των G20 αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην αυριανή συνάντηση που θα έχει η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου