«Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση. Η περίοδος συγκομιδής αρχίζει τον Αύγουστο και στη συνέχεια τα φιστίκια μεταφέρονται στις μηχανές αποφλοίωσης το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια ξηραίνονται στον ήλιο τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μη μαυρίσει το κέλυφός τους.

Το φιστίκι Αιγίνης ταιριάζει εξαιρετικά με φρέσκες σαλάτες, αλλαντικά και με διάφορα γλυκά, μαντολάτα, κέικ, λικέρ και πολλά άλλα» αναφέρει το Taste Atlas.