Τρίτη 6 Μαΐου 2025

Πένες με μπέικον και μαύρες ελιές

Εύκολη λύση για γρήγορο βραδινό

Υλικά...






  • 400 γρ. πένες
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 700 γρ. σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. 1-Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
    2. 2-Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει τραγανό, 6 έως 8 λεπτά.
    3. 3-Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
    4. 4-Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν, 30 δευτερόλεπτα.
    5. 5-Προσθέστε τη σάλτσα και τις ελιές και αφήστε να σιγοβράσει.
    6. 6-Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα.



      πηγή-www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου